DINCS

Intro


Profil: klikk
Évjárat: 1981 (10.16.)
Bolygó: Föld
E-mail: klikk
Indavidejók: klikk
Kategóriák:
- énblog
- filmblog
- megmondomblog

Mostanában

...olvasom:
Rob Thurman - Éjvilág
...olvastam és ajánlom:
Hugh Laurie - A Balek
Stephen King - Lisey története
Ruth Rendell - Démon képében
...láttam vásznon:
Sasszem
pontyozva 5*/5
...láttam DVD-n:
Télbratyó
pontyozva 5/5
...vallom:
MINDKÉT oldalról rühellem a politikát és ami mögötte van!
...rá vagyok kattanva:
kókuszlikörös szaloncukor ♥

Aquarell és grafit

















(a lista nem teljes)

Utolsó kommentek

  • Hülyebárány: Itt vagyok, ragyogok, az új cím tehát lauuughingatlife.blogspot.com szigorúan 3 u-val. Képzeljétek... (2009.01.06. 20:43) Pá!
  • Iscream: Mi az új címed? plíííz (2009.01.05. 23:02) Pá!
  • Hülyebárány: Perszeee, az új címet megosztom Veletek, már miért ne tenném? ^^ Nagy pussz mindhármótoknak! (2008.12.29. 15:40) Pá!
  • Iscream: Na ezért regisztráltam? :P Azért remélem kapunk infót az új címről boldogokat neked is (2008.12.28. 00:27) Pá!
  • Csili: szipszip:( mé mész el???? de ugye csak piszikét leszel távol, ude???siess vissza..... :) (2008.12.27. 21:24) Pá!
  • Utolsó 20

Címkemassza

anćimi (4) aquarell (10) átok (3) balek (5) baleset (6) balkéz (1) bodies (2) dalszöveg (2) dexter (1) dincs (73) dopping (3) eszperente (2) euro2008 (15) f1 (2) film (21) football (21) fordítás (3) főzés (1) gonoszotty (30) grafit (8) grill (2) horror (13) horvátország (11) iwiw (5) káosz (11) karácsony (4) kiállítás (1) killers (4) koan (3) könyv (9) kritika (5) magyarország (3) mese (10) nosztalgia (11) nyomi (21) olimpia2008 (7) rajz (12) skizo (3) spanyolország (10) sütés (4) szakszervezet (2) szép (15) sziget2008 (4) szomorú (3) tourdefrance (3) utazás (5) véletlen (3) video (10) zene (20)

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

2008.08.19. 23:36 Hülyebárány

Bodies Kiállítás

Még adós vagyok a Bodies Kiállítás élménybeszámolójával. Azoknak, kik még nem voltak és esetleg tervezik megtekintését.

 

Budapest, Vam Design Center, július 19., szombat...

Először is ne vigyél magaddal nagyméretű táskát, viszont vigyél szemüveget ha esetleg gondjaid lennének az olvasással. Ha mégsem szeretnél olvasgatni, akkor mindenképpen kérj a jegypénztárnál hangos tárlatvezetést. Ezt mi félreértelmeztük, ugyanis arra gondoltunk talán kapunk egy sajátbejáratú vezetőt? De nem, ez a megnevezés egy kis magnót rejt magában, benne az összes fontos tudnivalóval, amivel utad során találkozni fogsz. Egyébként olyan nagyon sok olvasni valót nem találsz, leginkább csak beazonosítás miatt fontos tudni olvasni is...

Lehet, hogy én vagyok hibás, de engem abszolút nem rémített el az utamtól az, hogy teljesen tisztában voltam vele mit is látok, és hogy az amit látok az honnan is származik, értem úgy, hogy tudtam: nem gipszmintából öntötték ki a látottakat. Éppen ezért, mert  bennem volt a tudat, hogy valaha Ők (a kiállítás alatt "preparátumok" címszó alatt voltak emlegetve, amely először nagyon furcsa volt...) is hús-vér emberkék voltak, méginkább lenűgözött a kiállítás, büszke voltam "rájuk" és minden elismerésem és tiszteletem az Övék, hogy ránk hagyták magukat, s mi becsüljük meg ezt a felülmúlhatatlan adományt.

Az első úgymond szobában a teljes alakos preparátumokat tekinthettük meg, az izomzat és csont felépítését, a belső szervek elhelyezkedését, estébé estébé. Konkrétan nem emlékszem, hogy a következő terem mit rejtett magában, de külön termet kapott a szív, a tüdő, a vér, a csontok kielemzése.

Volt egy különálló terem is, melyet ha akartál meg is kerülhettél kihagyva azt, erre egy tábla is figyelmeztetett: csak akkor lépj be, ha igencsak erős idegzettel rendelkezel, ugyanis a terem az embrió és a csecsemő fejlődésével és egyes elváltozásaival foglalkozik. Egymásra néztünk, és úgy döntöttünk ha már itt vagyunk nem hagyjuk ki ezt sem. Aki már eljutott addig, hogy elindult erre a kiállításra és nem fordult vissza amíg el nem érte ezt a termet, ne hagyja ki semmiképpen, ugyanis bár a figyelmeztető tábla igencsak ijesztőleg hat tartalmát tekintve, annyira azért nem elborzasztó, hogy aki tényleg érdeklődik: vajon milyen is egy embrió ha éppen nem műanyagból van kiöntve, akkor lépjen be, én azt mondom. Leginkább az anyaméhben zajló fejlődést tekinthetjük meg hetekre, hónapokra lebontva, szerintem nagyon érdekes. És hogy már pár hét után fel lehet ismerni az ici-pici ujjacskákat a kezeken és lábakon... Elképesztő.

A vérünket bemutató terem is nagyon érdekes volt, készítettek egy olyan preparátumot, kinek vérereibe egy speciális anyagot juttattak, majdpedig - tudom, durván hangzik - eltüntették magát a testet melyet behálózott, így egy emberformájú piros fonalgubacot kaptak eredményül. Elképesztő volt ez is és nagyon érdekes.

A tüdő osztály kijáratánál állt 2 üvegasztal, a 2 asztal között pedig egy nagy "üvegkoporsó". A bal oldali asztalon egy egészséges tüdőt tekinthettünk meg, a jobb oldali asztal viszont egy rákos, dohányos ember tüdejét vélte bemutatni. A két asztal közé pedig ezek után akit - mint dohányost - esetleg elkezdte folytogatni a lelkiismerete, annak adott ez a lehetőség, zutty bele a büdös bagót a ládikóba aztán ágyő dohányzás. Az üvegfalnak köszönhetően lestem meg, hogy volt ám benne a legolcsóbb (már ha van ilyen...) cigaretta mellett még szivar is. Az utóbbin túladó emberke vélhetőleg komolyan gondolhatta döntését.

Természetesen ezen kiállításról sem maradhatott el a kijárathoz telepített Shop sem. Nagyon durva árakkal... Vehettél ám kulcstartót 3000 HUF-ért, Bodies pulóvert 12 000 HUF-ért, estébé... A könyv nem tudom konkrétan mennyibe került, de mivel ugyanazt mutatta be melyet a kiállítás alatt is megtekinthettünk így nem tartottunk rá igényt.

Összegzésképpen azt mondhatom, hogy bár nem bántam meg és ha visszaröppenhetnék az időben - nagyon szeretek így repkedni - akkor is elmennék eme kiállításra. De... valami mégis hiányzott belőle. Nem tudom szavakba önteni. A Titanic... Na igen a Titanic Kiállítás aaaaz mindent vitt, ott megvolt az a plusz mely innen hiányzott. Nem tudom viszont mi is az. Ha esetleg Te is megtekinted és ugyanígy érzel, akkor segíthetnél megfejteni.

Szólj hozzá!

Címkék: kiállítás dincs bodies


A bejegyzés trackback címe:

https://dincs.blog.hu/api/trackback/id/tr77623910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása